Labora: Credits en links, “Hall of Fame”

  • De mensen en organisaties die vrije tijd opofferen om anderen te helpen: Hartelijk dank! Ik noem er een paar en ik ben er zeker van dat ik anderen vergeet (excuses daarvoor). Hun links zijn echt leerzaam. Soms gaat het niet goed, soms verleggen ze de grenzen. Meestal illustreren ze op een uitstekende manier hoe het moet.
  • Commerciële organisaties die de moeite nemen om mails te beantwoorden en zich daardoor kwetsbaar opstellen, zijn ook helden. En onthoud, speciaal voor azijnplassers: Leren van fouten is een geboorterecht! Dat gezegd hebbende, prijzen kunnen extreem variëren en een grote invloed hebben op TCO. Zie ook grondstofprijzen…
  • Inkoop-Index II: Eerste getal is prijscijfer, tweede getal is tevredenheid, bijvoorbeeld 6&8 betekent voldoende prijsstelling en goede tevredenheid. Tevredenheid is een indicatie voor juiste levering, after sales, afhandeling van onvolkomenheden.

Mijn “mentoren”

Non profit organisaties

Vloggers

Ingrediënten (leveranciers)

Dat zijn er extreem veel maar de leveranciers die eruit springen vanwege prijs, service enzovoorts, en of omdat het makkelijk is hier een overzicht te maken, noem ik hier.

Lijmen en kitten

Exterieur

Interieur

Beplating

Constructie

  • Aluminium 6060 (AlMgSi0.5), extrusieprofielen voor uiteenlopende delen. Metaalketen Hengelo II:8&8 (er ging van alles fout bij de levering maar dat is uiteindelijk uitermate fijn opgelost – je leert een leverancier pas goed kennen op zulke momenten.)
  • Aluminium 6060 (AlMgSi0.5), extrusieprofielen voor uiteenlopende delen. Kabel-Zaandam II:7&8
  • RVS 304(L), gelaste delen en assen en bussen. Metaalketen Hengelo II:6&8 Kabel-Zaandam II:8&8

Isolatie

Elektronica

  • Bekabeling aansluitdraad H07V-K 1.5mm2 en 2.5mm2 (Helukabel en Icel), redelijke prijs. https://www.conrad.nl/ II:7&9

More…

Leave a comment