The Ukrainians love their children too

Een boodschap aan het Russische volk. русский | Nederlands | English

Addendum: Dit artikel is geschreven op 28 januari 2022, vóór de inval dus. Het is extreem verdrietig te vernemen dat onderstaande de waarheid geworden is.

Het is een feit dat elk volk, nadat het te lang is uitgebuit, in opstand komt en de regering omverwerpt. De uitbuiters zijn altijd misdadigers met een verwrongen wereldbeeld, specialisten in leugens, bedrog, fraude en onderdrukking. Hun doel is langdurige en maximale uitbuiting met politieke repressie als ultiem middel. Het doel van de democratie is een dergelijke situatie te voorkomen.

Helaas is er geen democratie in Rusland. De Russen zijn generaties lang, eeuwenlang, onderdrukt geweest en het einde van de tsaar was het begin van een nieuwe onderdrukking. Lenin en Stalin hebben miljoenen levens verwoest. Glasnost en perestrojka waren de weg naar het moderne Rusland, maar na Jeltsin ging het bergafwaarts. In plaats van de weg van welvaart en vrijheid voor alle Russen te kiezen, stort de maffia van Poetin het land in een militair conflict en een economische crisis.

Poetin is met succes de tijd aan het terugdraaien. Met verbazingwekkend overtuigende ensceneringen lokt hij goedgelovige Russen naar zijn kant. De rest is het zwijgen opgelegd.

En dus wordt een groot deel van het Russische volk gekenmerkt door cynisme en berusting – vergelijkbaar met een beer die eeuwenlang in een kooi heeft gezeten zonder enig uitzicht op een toekomst.

Maar iedere verstandige Rus weet dat de oorlog in Oekraïne alleen maar slachtoffers maakt voor iedereen, en dat internationaal isolement naast alle doden nog meer armoede en lijden met zich meebrengt. De spanningen rond Oekraïne zijn dus niet alleen een internationaal probleem, maar in de eerste plaats een probleem voor de hele Russische bevolking.

Helaas zit de progressieve Russische bevolking volledig ingeklemd tussen Poetin’s maffia en een groep mensen die Poetin’s maffia steunt omdat deze groep daar veel geld voor betaald krijgt, of nog steeds in mythes gelooft – desinformatie is Poetin’s grootste wapen.

Het kleine lichtpuntje is dat er politici zijn die hun leven op het spel zetten om de maffia van Poetin uit de weg te ruimen. Mijn oproep aan alle Russen is te luisteren naar hun verhaal en de talloze bewijzen van moord, bedrog, misdaad, leugens en desinformatie serieus te nemen. Het Russische volk verdient een eerlijke regering, niet een stelletje zichzelf verrijkende criminelen.

De wereld is de laatste decennia zo klein geworden en we hebben elkaar zo hard nodig om een toekomst voor onze kinderen veilig te stellen. Iedereen heeft last van Poetin, hij heeft 193 van mijn landgenoten gedood door MH17 neer te schieten met een raket – allemaal onschuldige burgers. Er is geen plaats in deze wereld voor Poetin met zijn vrienden.

Het doel van Poetin is internationale instabiliteit. Hij is niet geïnteresseerd in wereldvrede en samenwerken. Poetin en zijn machtsstructuur bestaan uit gevaarlijke gekken, speculanten voor wie er in deze wereld maar één oplossing is: uitsluiting en opsluiting.

Het is niet alleen de plicht, maar ook het recht van het Russische volk om hen ter verantwoording te roepen en ervoor te zorgen dat een goede regering aan de macht komt. Ik hoop dat de beer dit leest en de tralies breekt met zijn klauwen. Goedemorgen Rusland, word wakker!

Leave a comment