Borax tegen mieren

Tal van middeltjes zijn verkrijgbaar tegen mieren. Borax inzetten blijkt zowel zeer effectief als verantwoord te zijn. De kleine diertjes kunnen een ware plaag vormen. Bestrijding kan je proberen met een koperen munt wat waarschijnlijk niet werkt en met tal van insecticiden die de mieren doden maar niet het probleem, het nest, aanpakken.

Hoe werkt borax?

Maar als je echt oorlog wil voeren dat moet je het probleem goed oplossen. Mieren doden met een spuitbus helpt niet echt want er komen gewoon weer nieuwe.

Maagjes van mieren ontploffen als ze borax eten. Dus wat je wil is dat de mieren de borax meenemen naar het nest en dan uitdelen. Omdat mieren pure borax niet lekker vinden maak je een pasta van suiker, borax en water.

Borax is net zo giftig als keukenzout, nogal onschuldig dus. Het zit in wasmiddel, lenzenvloeistof en van alles en nog wat. Poeder inademen is wel irriterend maar dat is hier niet van toepassing.

Wat kan je nog meer met borax doen?

Borax kent veel nuttige toepassingen, tegen schimmels, houtworm, stinkvoeten en meer. Ik heb een aparte bladzijde over borax gemaakt.

Recept

Het maken van de pasta: doe 800 gram suiker en 200 gram borax in een kom. Meng het. Voeg 160 gram water toe. Meng het goed en je bent klaar.

Dosering

Je kunt bijvoorbeeld op aluminiumfolie geknipte stukjes van doordrenkte make-up-pads neerleggen, dekseltjes van potjes gebruiken voor een theelepel van het mengsel, enzovoorts. Zorg dat het goedje op de route ligt van de mieren. Zorg er ook voor dat het een beetje vochtig blijft.

Waarschuwing

Borax is niet erg giftig. Echter, borax kan je nauwelijks proeven. Gemengd met suiker kan het daardoor als lekker door kinderen en huisdieren ervaren worden. Dus zorg dat huisdieren en kinderen er niet bij kunnen komen. Plaats het bijvoorbeeld onder en op kastjes, achter de wasmachine, enzovoorts.

Pads maken

Make-up-pads…

Succes!!

Leave a comment