Groot magneetbord met ontwerp

Dit voorbeeld betreft een super-groot magneetbord met een afbeelding voor een ziekenhuis. De wens was een bord met een sfeervolle uitstraling in de maat 2 * 1.5 meter. Omdat erg grote magneetborden niet als confectie verkrijgbaar zijn moest er een bord op maat gemaakt worden.

Een ziekenhuis heeft van nature een klinische uitstraling en met dit functionele bord werd sfeer gecreëerd in een omgeving waar dat nodig is. We ontvingen veel positieve reacties van de opdrachtgever, het personeel en patiënten en we waren zelf ook trots op het eindresultaat.

Gemonteerd…

Het grote magneetbord met afbeelding gemonteerd aan de wand van de openbare wachtruimte.

We hopen dat het inspireert. Uiteraard staan we je altijd graag te woord bij vragen. Omdat we alle technieken in eigen huis hebben kunnen we sneller werken, beter concurreren en zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Op de hoofd-site https://mijnposter.nl staat meer informatie.

De wensen van de opdrachtgever

Aan dit bord hingen flink wat eisen:

 • Het materiaal moest magnetisch zijn (uiteraard).
 • Het bord voorzien van een afbeelding.
 • Goede bescherming tegen krassen.
 • Solide en strak, echter:
  • Het bord mocht niet ver uitsteken van de muur.
  • Blinde bevestiging middels een draagframe.
 • Tot slot moest het bord brandveilig en goed schoon te maken zijn.

De vertaling naar een oplossing

Het mag duidelijk zijn dat deze eisen een aangepast ontwerp vereisten. Dit werd vertaald naar het volgende:

 • Voor de magnetische plaat: Sendzimir verzinkte staalplaat van 1 mm dik, niet te zwaar en toch sterk genoeg. Dit is verkrijgbaar in handelsmaten van 3 * 1.5 meter en werd daarna op maat gemaakt.
 • Om doorbuigen te voorkomen en een strak eindproduct te garanderen werd de plaat gelijmd op een gelast aluminium frame, waarmee het gewicht redelijk bleef.
 • Om de randen te beschermen werd een aluminium lijst gemaakt die met RVS-schroeven bevestigd werd. Hierdoor blijft het mogelijk om het bord te reviseren, indien ooit nodig.
 • De afbeelding was afkomstig van een professionele fotograaf, Hans Stel, gebruiksrecht werd ingekocht. Zijn site is hier te vinden: http://www.hansstel.com/ .
 • Hierna werd de afbeelding geprint op witte zelfklevende folie en volgde het aanbrengen van de folie op de plaat: zeepsop, rollen, vooral geen vuiltjes en goed drogen. Onze leverancier: https://paper-graphics.com/nl/products. Het is interessant om eens door hun producten te bladeren, alles wat ze verkopen kunnen we hier verwerken.
 • Na hechting en uitdampen van de folie werd een zelfklevende beschermfolie aangebracht.
 • Voor de keuze van de magneetjes werd uitgeweken naar zogenaamde neodymium-magneten die, vergeleken met gewone magneten, aanzienlijk sterker hechten.

Na de bouw volgde transport en ophangen op locatie.

Foto’s van het project

Hierna volgen foto’s van het project.

Afdrukken…

Na de fotobewerking rolt de zelfklevende folie uit onze 64″ grootformaat-printer.

Lichtgewicht frame…

Lichtgewicht frames zorgen voor een totale dikte van slechts 15 mm.

Detail…

Detail waar laswerk, verlijming en tappen van schroefdraad zichtbaar is op de achterzijde.

Transport…

Wat kost een magneetbord met afbeelding?

Een magneetbord volledig op maat ontworpen, gemaakt en opgehangen is arbeidsintensiever dan een seriematig bord – dat is logisch.

De prijs van een seriematig magneetbord met afbeelding is al snel 300 à 400 euro per vierkante meter. Maten gaan tot 1.5 vierkante meter. Als dat voldoende is dan volstaat een zoekopdracht “magneetbord met afbeelding” of neem even contact met ons op, misschien kunnen we toch iets voor je betekenen. Maar als het een flink stuk groter moet…

Maatwerk is bij kleine afmetingen niet eens veel duurder. Indien gewenst zijn ophangen en transport dan inclusief en de kosten van een bord van 3 vierkante meter zijn dan in de orde van grootte van 1200 euro.

Daar komen kosten voor de afbeelding bij. Fotografen vragen bedragen van 50 euro tot vele honderden euro’s. Als je zelf een goede afbeelding hebt dan vervalt die post natuurlijk. Wij kunnen je heel goed helpen met beeldmateriaal, ook wanneer een afbeelding wat meer uitstraling nodig heeft. Het voorbeeld van de inrichting van een ziekenhuis met canvasdoeken is een prima voorbeeld: alle afbeeldingen zijn aan de hand van mood-boards samengesteld en uiteindelijk ontworpen.

Leave a comment