Geert Wilders voor het karretje van Poetin

De overwinning bij de verkiezingen 2023 van Geert Wilders dient Russische propaganda. Daarbij wordt zo’n overwinning meteen verzilverd door het criminele regime in het Kremlin. Hoe werkt dat? Of beter, hoe kruipt Poetin onder de huid van de mensen die niet voldoende wensen na te denken en niet voldoende kritisch zijn? Dit artikel is een eenvoudige case-study maar laten we starten met een cruciaal verschil tussen democratieën en autocratieën.

Wij, democratieën, willen ontwikkelde mensen die democratische waarden begrijpen. Als iedereen in de wereld ontwikkeld is dan kunnen we gezamenlijk grote problemen te lijf gaan, zoals klimaatverandering, en zullen oorlogen niet meer voorkomen, er ontstaat dan vanzelf consensus, overeenstemming, over alles. Waarheid is één van de belangrijkste pijlers van een democratie.

Zij, autocratieën, willen domme mensen. Die mensen kun je alles laten geloven om ze vervolgens te misbruiken voor autocratische doelen. Zo is klimaatbeleid een samenzwering van het Westen. Als onze dictator Poetin zegt dat het moederland in gevaar is, dan voeren we vol overtuiging oorlog tegen neo-nazi’s. De leugen is één van de belangrijkste pijlers van een autocratie.

De Russen hebben geen belang bij stabiliteit in onze wereld. Poetin stookt graag in Palestina, in Afrika, in de VS en uitzaaiingen van de “Russkiy mir” strekken tot in onze eigen Tweede Kamer, bij monde van FvD en mogelijk zelfs anderen.

Artikel in RT

De verkiezingsuitslag van PVV, Geert Wilders, in 2023 kreeg internationaal veel aandacht. Zelfs RT, Russia Today, had een artikel:

Who is Geert Wilders, the anti-Islam Dutch election winner?

RT is het propagandakanaal van Rusland, dus je verwacht een zeer gekleurd artikel. Echter zo werkt die propaganda niet. Het artikel over Geert Wilders is een droge opsomming van kloppende feiten. Het is het product van een auteur die redelijk goed lijkt te weten wat er speelt in Nederland en door het juiste kopie- en plakwerk een objectief feitenrelaas oplepelt.

Het artikel zelf links met rechts daarnaast in groen alle reacties van Kremlin-trollen.

Waar zit dan het venijn? In de maar liefst 150 reacties van Kremlin-trollen!

Natuurlijk lezen mensen die reacties ook. Ze zijn geschreven door professionele Kremlin-trollen. Zo krijgt het verhaal toch een staartje en is het proces van haatzaaien begonnen. De overwinning bij de verkiezingen 2023 van Geert Wilders heeft er totaal niets mee te maken maar wordt gretig misbruikt voor Russische propaganda.

Propaganda door haat en verdeeldheid te zaaien

Haatzaaien en verdeeldheid zaaien is de werkelijke waarde van RT voor Poetin en al die Russen trappen er met twee poten in. Immers: “Als zoveel mensen reageren met dergelijke uitlatingen, dan zal er toch ook wel een kern van waarheid in zitten?”

En het zijn natuurlijk niet alleen Russen die in deze fuik van leugens en halve waarheden zwemmen, ook islamieten, Hindoestanen, Afrikanen en teveel mensen in democratieën trappen in die leugens. Daarbij is het zo makkelijk om de schuld van hun eigen kommer en kwel neer te leggen bij anderen, bij het Westen, vooral de VS, – en nu doen we Israël daar natuurlijk ook bij. Zo slaat Poetin twee vliegen in één klap en heeft hij de Palestijnen – en alle sympathisanten – ook in meteen zijn zak.

Het hogere doel is het zaaien van verdeeldheid, het voeden van polarisatie, om zo democratische eendracht te beschadigen. Dat werkt.

Twee voorbeelden:

  • Als in gerenommeerde media over Oekraïne te lezen is dat “het Westen” “oorlogsmoe” begint te worden, dan is de kans groot dat die “selffulfilling prophecy” gevoed wordt uit het Kremlin. Het is immers wel wat vreemd dat bijvoorbeeld Duitsland op hetzelfde moment het budget 2024, voor bewapening van Oekraïne, opschroeft van 4 naar 8 miljard euro – alles behalve oorlogsmoe. Wie ook maar een beetje nadenkt snapt dat het Kremlin een belang heeft in het promoten van “oorlogsvermoeidheid”. Radio Free Europe benoemt die desinformatie wel.
  • Het echtpaar Zelenski heeft twee superjachten en voor een miljoen aan juwelen gekocht met westers geld. Zulke leugens werken wel degelijk diep door in democratieën, bijvoorbeeld via dubieuze wezens als Marjorie Taylor Greene. BBC ontrafelde deze leugens.

Russia Today is een dusdanig “succes” dat er ook een Hindoestaanse en Servische RT in 2022 is opgericht. RT America is na de inval in Oekraïne verdwenen. RT bestaat in het Arabisch en zelfs in het Spaans! De Duitse, Franse en Britse varianten zijn wel verdwenen.

De kern

Russia Today en andere gifputjes op X/Twitter enzovoorts, zijn speciaal voor al die mensen die graag eenzijdig geïnformeerd willen zijn, voor wie nadenken teveel moeite kost en kritisch zijn neerkomt op “Je hoeft niet overal wat achter te zoeken” en “Ik ben a-politiek“.

Allemaal lieve en goedgelovige mensen die uiteindelijk de grootste vijanden van onze vrijheid vormen. Het heeft overeenkomsten met de goedgelovige, vaderlandlievende, NSB‘ers die uiteindelijk landverraders bleken te zijn.

Van inwoners van democratieën mag je een mate van intelligentie verwachten die neerkomt op het volgende:

Informeer je goed, denk na, ben kritisch en handel daarnaar.

Als een grote meerderheid dat doet, dan loopt een democratie nooit gevaar.

Enkele troll-posts

Hierna volgen wat vertalingen van die reacties onder het RT-artikel, het levert een beeld op van wat professioneel haatzaaien door Kremlin-trollen in de praktijk inhoudt – en het is net alsof het spontane en echte reacties zijn. Om van over te geven!

Dilan Yesilgoz, een Koerdische terrorist, dit is wat dit land bestuurt, stelletje terroristen, hun einde zal niet mooi zijn

Gewoon weer een geheime agent wiens eerste loyaliteit niet bij Nederland en het Nederlandse volk ligt.

Het masterplan voor de wereld is om mensen te mengen, zodat het idee van nationaliteit verloren gaat, omdat we dan gemakkelijker te controleren zijn. Het plan werkt.

Is dat de broer van Trumps van een andere moeder?

Hoewel Nederlanders krankzinnig ZIJN, zijn krankzinnige mensen helemaal niet zo stoer. Ze hebben een zwakke kin als je ze niet toestaat ergens mee weg te komen. Ik zeg dat we de Nederlanders toestaan ​​om met NET GENOEG weg te komen, als excuus, doe ze weg. Waar hebben we een gemuteerde halve termiet voor nodig? Laten we ze uithongeren. Ze kunnen hun eigen landbouw bedrijven, zonder kunstmest. Zonder enige handel, en zonder Engeland in de buurt. Totdat ze naar buiten komen en iets proberen.

Geweldige man, laten we bidden dat de kwaadaardige satanische pedofiele elites hem niet vermoorden
> Waarom denk je dat hij vermoord kan worden? omdat je weet dat hij dat verdient, moet de doorn eerst wortel schieten voordat hij zich JUIST vertakt.?/

Niet alleen Nederland heeft de hele EU nieuwe en sterke leiders nodig, anders is het einde van Europa. De helft van Afrika is nu op weg om een ​​stukje gouden melkkoe te hebben.

Gewoon weer een door zionisten gecontroleerde marionet in een lange rij van door zionisten gecontroleerde marionetten.

Het ironische en grappige is dat dit Greet-personage half oosters is, zijn moeder is Indonesisch en komt uit een van de voormalige Nederlandse koloniën. nog een voorbeeld van iemand met een minderwaardigheidscomplex die goedkeuring zoekt, dus richt zich op een bepaalde groep.


En zo gaat het maar door en door, ver in de honderd keer.

https://www.rt.com/news/587869-geert-wilders-netherlands-explainer/