Karwei Bolsward

Samenvatting: Bij de Karwei in Bolsward (bouwmarkt) ging iets fout - een nieuw defect product, dead on arrival - werd niet geruild. Het heeft meer dan een half jaar geduurd maar het is uiteindelijk keurig rechtgezet.

Als je net zolang in de rij achter de kassa bij de bouwmarkt moet wachten als dat je moet wachten op je eten in een gemiddeld restaurant dan zouden er doden vallen in de bouwmarkten. Blijkbaar is wachten voor een kassa een negatieve ervaring die altijd lang duurt. Veel supermarkten haken slim in op dit probleem door bij drukte snel andere kassa's te openen. De Karwei in Bolsward begrijpt dit gewoon niet met als gevolg dat er rookwolkjes boven de opgelijnde hoofden ontstaan. Zo verging het mij ook voor de zoveelste keer bij de Karwei bouwmarkt in Bolsward waar bovendien spullen slecht geprijsd worden waardoor de doorstroom bij de kassa continu onderbroken wordt. Eindelijk aan de beurt reken ik mijn elektrische kacheltje af en loop in de haast weg zonder de bon.

Uiteraard blijkt thuis dat het apparaat kapot is: de ventilator loopt aan een maakt megaherrie. Dus ga je terug om het te ruilen en na lang wachten krijg je de mededeling: "Geen bon betekent niet ruilen." Onmiddellijk verwijt ik mijzelf mijn naïviteit. Een stagiaire die wel het vuur uit de sloffen wilde lopen had al een vervangende ventilator op de toonbank gezet en zo kon het gebeuren dat ik de tent uitliep met lege handen en twee volle dozen op de toonbank.

Nu runnen we hier http://www.mijnposter.nl en als iemand ontevreden is dan is de klant koning, ik 'run' voor ze, vlieg voor ze. Natuurlijk gaat er weleens iets fout of had de klant een andere verwachting of staat er een lange rij achter de virtuele kassa. Maar ik weet dat als ik mijn klanten niet tevreden hou dan kan ik net zo goed meteen mijn deuren sluiten. Klanten krijgen bij mij altijd het voordeel van de twijfel en een bonnetje is wel het laatste wat ik vraag.

Karwei kan met het serienummer zo natrekken of het product van hun afkomstig is. “Geen bon betekent niet ruilen.” is dus gewoon een rotsmoes. De actie is te betitelen van niet coulant en niet nakomen van je leveringsverplichting tot een vorm van bedrog die in de rechtszaal geen stand houdt: ze hebben immers wel mijn geld maar ik heb geen product.

Kroniek

(recent staat boven)

120608, bezoek Karwei aan ons

Helaas was ik niet thuis maar een medewerker van Karwei uit Bolsward kwam aan huis met een boeket bloemen en een cadeaubon ter waarde van Eur 20. Netjes opgelost na zo'n lange tijd, case closed!

110608, telefoongesprek

Mooi, eindelijk een positief teken van leven door Karwei, Dhr. Zwart belde per omgaande en een goed gesprek was het gevolg. Ik heb uitgelegd dat het al lang niet meer om die paar tientjes ging en hij maakte zijn excuses voor de gang van zaken. Het hele verhaal gaat natuurlijk al lang niet meer om het kacheltje maar meer om de optelsom van ergernissen en ergernisjes. De bal ligt nu bij Karwei en als we de toon van het gesprek extrapoleren dan zal het vast wel goed komen.

110608 van wiebe@viaisnpuntjeorg aan posthuma@wanadoopuntjenl 
Klacht staat meer dan een half jaar open
(Postbakje over quota, na bellen opnieuw richting administratieapestaartjeposthumagroeppuntjenl)

We schrijven 11 juni 2008 en na de laatste mail van bijna een half jaar geleden heb ik niets meer vernomen.

Er zijn tal van redenen op te sommen om het gewoon recht te zetten. Om er een paar te noemen:

020108 van wiebe@viaisnpuntjeorg aan posthuma@wanadoopuntjenl 

Vooropgesteld dat ik blij ben dat er in ieder geval iemand positief reageert na alle vruchteloze pogingen zie ik niet waarom het mailtje op spam lijkt. Spamassassin ziet het niet als spam en het door u gebruikte Outlook Express heeft geen functies hiervoor.

Voor wat betreft verbale communicatie: in Bolsward liep ik tegen een betonnen muur van onbegrip aan dus communiceer ik liever schriftelijk. Dan kan ik de resultaten ook objectief op de site plaatsen.

Daarmee leg ik de bal bij u neer en Dhr./mevr. Zwart mag natuurlijk altijd even een mailtje sturen om een oplossing te bedenken hoe die 20 Euro die onrechtmatig bij de Karwei zijn beland weer op de juiste plek terecht komen.

020108 van posthuma@wanadoopuntjenl aan wiebe@viaisnpuntjeorg

Dit email adres wordt nagenoeg niet meer gebruikt. Bovendien reageren wij niet op email op namen en adressen waarvan ons niets bekend is en eruit ziet als Spam in verband met het voorkomen van virussen in onze bedrijfsomgeving. Indien u een klacht heeft verzoeken wij u dit op te lossen in de bouwmarkt of anders telefonisch kontakt op te nemen met onze regiomanager D. Zwart, tel.06-53534***. Hopelijk kan hij u dan beter te woord staan dan alleen maar te communiceren via de onpersoonlijke manier van email sturen.

010108 aan posthuma.holding@hetnetpuntjenl

*Nieuwe voornemens?* Ik heb alvast een goed voornemen voor 2008 voor jullie: reageer op mail en probeer wat klantvriendelijker te zijn. Voor meer informatie vraag ik aandacht voor http://www.vanderworp.org/Karwei_Bolsward.}}}

Een aankondiging van dit schrijven is gericht aan de Karwei-franchisenemer
adres vestiging: KARWEI Bolsward, De Marne 102, 8701 MC Bolsward
franchisenemer: Posthuma Holding, Wolkammersstraat 1, 8601 VB Sneek
e-mail: posthuma.holding@hetnetpuntjenl
Aankoopdatum 091107, retourdatum 111107, publicatiedatum 121107

121107 aan posthuma.holding@hetnetpuntjenl
*kacheltje*

Ik heb wat bevindingen op http://www.vanderworp.org/Karwei_Bolsward geplaatst.

M. vr. gr. Wiebe van der Worp

De inhoud van deze site is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder zowel de GNU Free Documentation License als de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie